dinsdag 27 oktober 2009

23 dingen

Ik heb meer dan 23 dingen aan mijn hoofd en dan wil ik er nog 23 bij.
De digitale wereld biedt onvoorstelbaar veel mogelijkheden die me af en toe het gevoel geven als ik een rol in de film Matrix. Voor de mensen die de film niet kennen, deze gaat over de idee dat er naast de voor ons waarneembare wereld nog een virtuele wereld is, wat eigenlijk de echte wereld is. De hoofdrolspeler krijgt uiteindelijk toegang tot deze digitale wereld en gaat de strijd aan met de machtshebbers achter deze wereld. Heel bedreigend.
Mijn ervaring met de virtuele wereld is gelukkig tot nu toe heel anders. Het is voor mij een ongelooflijk rijke bron van informatie en kennis. Interessant ook om te zien wat mensen allemaal met elkaar willen delen. Hoezo ontlezing denk ik ook tegelijkertijd. Wat een ongekende hoeveelheid leesvervoer!
Wat moeten we ermee als bibliotheek?. Uitproberen, begrijpen, meedoen, als communicatie en distributiekanaal ontwikkelen, content toevoegen die mensen helpt bij het zoeken, ontsluiten van kennis en informatie, gebruiken voor het wegwerken van taalachterstand, leesbevordering etcetc.. De kansen zijn er legio. Stap 1 is dat iedereen die in een bibliotheek werkt er kennis mee maakt. De opzet van 23 dingen biedt die gelegenheid. Meedoen dus! Het is niet anders dan een nieuw onderdeel van het bibliotheke vak!

6 opmerkingen:

  1. tt ik mis nog wel een leuke foto bij het profiel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je ervaringen wel delen. Ik zet ook mijn eerste stappen op het 23dingenpad. Het is nu al verslavend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Thijs,

    nu heb je ons allemaal lekker gemaakt met een blog hier, maar heb je helaas :-( nog geen update van je blogs gemaakt die je normaal op de verbinding zet...
    Is je computer stuk? :P

    Gr. René

    BeantwoordenVerwijderen